Sansevieria trifasciata ‘Black Gold’

Sansevieria trifasciata ‘Black Gold’

Lengde: 150 cm
Moderplante: Ukjent
Bladstikling: S.trifasciata
Lengdekategori: Full
Farge: Periclinal WGG

Boken «The Sansevieria trifasciata varieties» fra 1986 har en beskrivelse av S.t.’Black Gold’. Den stemmer ikke med beskrivelsen i artikkelserien, og beskriver hva som i artikkelserien benevnes som S.t.’Black Gold Two’, da det allerede eksisterte en plante med samme navn publisert tidligere.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #28/2012 av Juan Chahinian:

Denne planten med relativt nylig ankomst er nå ganske populær blant inneplanter solgt overalt. Den er her (i artikkelen) med for å sammenligne den med S.t.‘Compact’ (under kompakte varianter), som er mer vanlig blant samlere.

Den har tykke gule kanter, og veldig mørkegrønn (grønnsvart) senter, med så og si ingen markeringer i front, og veldig svake på baksiden. Dette om den er dyrket under veldig kraftig lys. Under dårligere belysning er disse markeringene nesten ikke-eksisterende. Forskjellen med S.t.‘Compact’ er kun i lengden på bladene, hvor denne planten når opp til 75 cm eller mer.