Sansevieria trifasciata ‘Moonshine’

Sansevieria trifasciata ‘Moonshine’

Norsk navn: «Svigermors tunge ‘Moonshine’» / «Grønnbajonett ‘Moonshine’»
Engelsk navn: «Mother-in-laws toungue ‘Moonshine’», «Viper’s Bowstring Hemp ‘Moonshine’», «St. Georges Sword ‘Moonshine’», «Snake plant ‘Moonshine’»
Synonym: S.t.’Moonglow’, S.t.’Moonbeam’, S.t.’Moonlight’, S.t.’Silver Moon’, S.t.’Moonstruck’, S.t.’Platinum Princess’
Først publisert: Stover, H. The Sansevieria book 1983
Som Dracaena: Dracaena trifasciata ‘Moonshine’

Lengde: 30 cm
Moderplante: S.trifasciata ‘Laurentii’ (mest sannsynlig)
Bladstikling: S.trifasciata ‘Robust’
Lengdekategori: Kompakt
Farge: GGG Sport

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varieties" (1986) av B. Juan Chahinian s.34

Denne uvanlige planten av kompakt utseende presenterer veldig brede blader som er opp til 10 cm, og ikke lengre enn 30 cm, som omslutter basen rundt stilken på samme måte som en S.trifasciata. Noen canger vil flerfoldige blader dekke stilken og framstå som en stablet variant.

Akkurat som ‘Silver Queen’ er fargen blågrønn på unge blader, og viser veldig mørg blågrønn trådtynne kanter. Alt i alt gulner og mørkner fargen med alderen, så man kan si at det ikke er noen fargeforskjell mellom de to plantene, annet enn at det på denne planten er markeringer som er enda mindre iøynefallende.

Igjen, blomsterstanden er akkurat som den til ‘Silver Queen’ som har hvitgrønne blomster, bare kortere.

I motsetning til ‘Silver Queen’ vil denne lettdyrkede planten ikke formeres sann med bladstiklinger, men vil i stedet alltid produsere en distinkt plante som er en bredere form av trifasciata.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #31/2014 av Juan Chahinian:

Dette er en kompakt varietet med lysegrønt fargede blader med nesten ingen standard variegering som oftest vises svakt på baksiden og nederst på bladene. Kantene har en veldig tynn mørkegrønn farge. Den nesten rare fargen på en ny avlegger er på grunn av det gjennomskinnelige øverste laget. Om man bruker en negl mot overflaten av bladet vil den underliggende mørkegrønne fargen vises.

Den kan bli betraktet som en kompakt form av S.trifasciata ‘Silver Queen’, men i motsetning til den vil bladstiklinger revertere til en kompakt grønn form som kalles S.trifasciata ‘Robust’.

Det finnes en lengre form av denne varieteten som vokser seg mye lengre, men som fortsatt har framtoningen til en kompakt Sansevieria.