Sansevieria trifasciata ‘Robust’

Sansevieria trifasciata ‘Robust’

Synonym: S.trifasciata ‘Robusta’
Først publisert: Sansevieria trifasciata ‘Compacta’, «Sansevieria in Florida Past and Present», s296. Henley, Ronald W. 1982.

Lengde: 30 cm
Moderplante: Revertering av S.t.‘Moonshine’
Bladstikling: Som seg selv
Lengdekategori: Kompakt
Farge: GGG

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #28/2012 av Juan Chahinian:

Det fulle navnet for denne planten slik den først ble beskrevet er Sansevieria trifasciata ‘Robusta’, som er et ugyldig navn siden tilnavnet er på latinsk. Dette navnet må ikke forveksles med Sansevieria robusta som er en annen art.

Denne planten som ikke er veldig utbredt er en kompakt form av den originale S.trifasciata, farge, markeringer og tykkelse på blader inkludert. Bladene blir ikke mye lengre enn 30 cm lange, og 10 cm vide. Navnet er passende på grunn av dens solide natur. Første publikasjon av S.t.‘Robusta’ ser ut til å være i «Sansevieria Past and Present», 1982.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varieties" (1986) av B. Juan Chahinian

En definitivt distinkt variasjon, bladene er veldig brede, opp til 12 cm. Vanligvis 3 til 4 pr vekst og ser ikke ut til å bli mer enn 25 cm i høyde. Markeringene er lik den til S.trifasciata i de unge, modne og gamle stadiene. Formen på bladene gjør den til en veldig attraktiv kultivar, og de ser ikke ut til å være noen forskjell mellom denne planten og en revertering av ‘Futura’ (‘Future’).

Denne planten kan dukke opp både som en sporadisk og ikke veldig uvanlig formering av ‘Moonshine’, og den kan enkelt bli anskaffet ved å rote en bladstikling av sistnevnte.

Som med ‘Futura’ (‘Future’) og ‘Hahnii’ kan denne planten utvikle kloner som villt stabler bladene rundt en stilk, opp til 30 i antall eller flere. I et slikt tilfelle, om den ikke er godt støttet kan den velte.

Bladstiklinger av denne planten formeres sann, så denne planten kan bli anskaffet enten som et sporadisk formering av ‘Moonshine’, eller som en bladstikling av sistnevnte, eller til og med bladstikling av førstnevnte.

Leseren formanes til å ikke forveksle arten S.robusta med planten beskrevet her: S.t.‘Robusta’. Uten tvil en attraktiv plante, dens dekorerasjonsverdi bør tas i betraktning.