Stell

Sansevieria er en sukkulent plante. Den enkleste måten å ta livet av den på er ved å la den stå med for fuktig medium over tid. I tillegg bør ingen part av bladrosettene stå slik at det kommer vann til rosetten ved vanning ovenifra. Dette vil føre til et muggsoppangrep (fusarium), som kan være en innfallsvinkel for skadegjørere som midd.

Vannes når mediumet er tørt, stikk en finger dypt nedi og kjenn etter. Hvor ofte er avhengig av hvilket medium den står i, luftfuktighet og temperatur.

Den liker å stå i et veldrenerende medium. Det finnes mange forskjellige steinblandinger å få kjøpt. Selv benytter jeg en blanding av 40% Orkidébark, 30% kaktusjord, og 30% perlitt eller annen porøs stein. Jeg kan også anbefale «Kaktus, sukkulent og caudexjord» fra f.eks Solheim Gartneri, eller en tilsvarende blanding som «Pon» fra Mikrogartneriet. Min erfaring er at dette gir veldig god rotutvikling. Jeg benytter den blandingen i stedet for perlitt i min blanding siden det gjør potten tyngre og gir stabilitet. Perlitt er mest egnet for små planter, er det snakk om planter som blir litt lengre vil jeg heller anbefale pimpstein. Dette fordi pimpstein er tyngre enn perlitt, og beveger seg ikke til toppen av potta som perlitt gjør.