Sansevieria metallica ‘Siam Silver’

S.metallica ‘Siam Silver’

Norsk navn: Intet
Salgsnavn: S.aubrytiana ‘Metallic’
Først publisert: Sansevieria metallica Gérôme & Labroy, Bull. Mus. Hist. Nat. (Paris) 9: 173 (1903)
Dracaena zebra Byng & Christenh., Global Fl. 4: 67 (2018)

Lengde: cd 70 cm
Bladstikling: S.hyachinthoides (tidligere navn S.guineensis)
Farge: Sølvfarget grønn

Fra artikkelen "The white variegates of Sansevieria guineensis" av B. Juan Chahinian i Sansevieria journal #15/2006 side 3-6

Den femte som dukket opp er Sansevieria ‘Siam Silver’. Denne planten, visstnok oppstått i Thailand, ble først introdusert av Asiatica Nursery i USA. Den er ganske lik S.metallica ‘Variegated’, unntatt at bladene ikke har det samme limeaktige skjæret som sistnevnte. I tillegg ser det ut til at bladene ikke gror like lange. Denne planten setter avleggere lett, og er ganske energisk.

Selv om de to er ganske like, har denne planten bredere blader, og ikke like tykke. Kantene, om man kjenner med fingrene, er ikke like framstående, pluss selvfølgelig mangelen på «rustflekker».

Det dukket opp en sjette plante som kom fra S.guineensis ‘Sarah Huffman’ hos Brookside Nursery i Nettuno, Italia. Ifølge Alan Butler, medeier i gartneriet og editor av Sansevieria journal, har den planten ikke den limeaktige skjæret nevnt over. Disse karakteristikkene betyr at den planten må betraktes som den samme som S.‘Siam Silver’. Heldigvis ble den ikke gitt noe navn, så S.‘Siam Silver’ må sees som det korrekte navnet.