Sansevieria roxburghiana

S.roxburghiana ‘Roxette’

Norsk navn: Bajonettpalme
Salgsnavn: S.javanica
Kalles feilaktig: S.cylindrica ‘javanica’
Først publisert: 
Som Dracaena:

Lengde: Ukjent (ca 100cm?)
Bladstikling: Som seg selv
Farge: GGG
Variegeriering: Ukjent

Denne planten selges bl.a. på Plantasjen som S.javanica

Boken "The Splendid Sansevieria (2005) av B. Juan Chahinian har følgende tekst under avsnittet om S.javanica på side 73:

Inntil en plante er funnet som vokser på stedet ut fra beskrivelsen (utelatt her) bør ingen plante bli presentert som S.javanica.

Fritt oversatt etter "The Splendid Sansevieria" (2005) av B. Juan Chahinian side 109, S.roxburghiana:

En stilkløs plante med et krypende rhizom. 6-24 blader pr vekst, vokser i alle retninger, glatt på oversiden, litt ru på undersiden, de innerste gamle bladene er rettere og lettere kurvet. Ganske stive blader på 20-60 cm, 1.2-5 cm brede, 1.5-2 mm i tykkelse, lineære med en veldig dyp kanal fra toppen, runde eller avrundet V-form på baksiden. Bladene er gradvis sammen mot spissen som er fra 0.6-2.5 cm lang. Bladene har tverrbånd med mørkere grønne bånd på begge sider, og med tallrike lengdegående mørkegrønne linjer. Kantene er grønne, noen ganger hvitaktige.

Blomsterstanden er 75 cm, blomstene er 4-6 i en klynge, pollentube 6 mm lang, pollenbærere 7 mm.

Denne planten kommer fra Koromandelkysten sørøst i India, og trenger noe kraftig lys.

Det er noe forvirring rundt de forskjellige klonene til denne planten, noen av dem ser ut til å være videre enn andre. Det virker som etter at denne planten når modenhet blir bladene smalere og lengre.

Toppen av et blad av S.roxburghiana