Sansevieria trifasciata ‘Black Gold Two’

Norsk navn: «Svigermors tunge ‘Black Gold Two’» / «Grønnbajonett ‘Black Gold Two’»
Først publisert: Chahinian, B.J. (1986) The Sansevieria trifasciata varieties, Trans Terra Publishing, Reseda.
Som Dracaena: Dracaena trifasciata ‘Black Gold Two’

Lengde: >150 cm
Moderplante: S.trifasciata ‘Laurentii’?
Bladstikling: Som seg selv
Lengdekategori: Full
Farge: Periclinal GWG

Denne planten er feilaktig beskrevet i boken «The Sansevieria trifasciata varieties» som S.t.’Black Gold’. Det navnet var allerede publisert for en annen variant, og denne ble derfor gitt nytt navn.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varieties" (1986) av B. Juan Chahinian s.42

En elegant plante full av karakter, introdusert av Dr. Clyde Reed, fra Baltimore, Maryland, USA. Den har et utseende ganske nært opp til trifasciata, men når ikke samme høyde.

Bredden på bladene er ikke så uniform som resten av arten, de noengang flatere bladene viser en lett bølgende framtoning som gir denne planten en ekstra karakter.

Med mørk grønn farge som bakgrunn, har den horisontale tverrbånd med kryssende markeringer, til tider ganske vanlig, nesten så det minner om stegene på en stige. Fargen på båndene er lysere grågrønn.

En relativt hurtig og lett plante å gro, bladkuttinger produserer sann til typen, og reverterer ikke til trifasciata, noe som er et notisverdig unntak for planter i denne gruppen.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #28/2012 av Juan Chahinian:

Beskrivelsen av denne planten er ganske enkel. Den er som den originale Sansevieria trifasciata, kryssbånd inkludert, untatt for den mørkere oljegrønne fargen. Svake lysforhold vil gjøre fargen ganske mørk, men skarpt lys vil ikke gjøre fargen lysere.

Som med alle Sansevieria uten unntak, kryssbånded er mer synlig på baksiden enn på forsiden av bladene, og de har en tendens til å forsvinne med alder og svakt lys.

Ordet «Two» ble lagt til på denne planten for å gi plass til en annen ‘Black Gold’ som ble publisert før denne, og som er ganske populær og allerede etablert i handel.

Det originale navnet gitt til denne planten var på grunn av dens veldig mørke farge som minner om «Svart gull», et annet navn for olje.