Sansevieria trifasciata ‘Jade Dwarf marginated’

S.t.‘Jade Dwarf Marginated’

Norsk navn: «Svigermors tunge ‘Jade Dwarf marginated’»
Synonym: S.t.‘Hahnii Jade’. Sansevieria Pagoda er et annet synonym.
Salgsnavn: S.t.‘Honey Bunny’
Først publisert: «The Sansevieria trifasciata varieties» s.69, 1986 B. Juan Chahinian
Som Dracaena: Dracaena trifasciata ‘Jade Dwarf’

Lengde: 15 cm
Moderplante: S.t.‘Hahnii Marginated’
Bladstikling: S.t.‘Jade Dwarf’
Lengdekategori: Dverg
Farge: Periclinal WGG

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varieties" (1986) s.69 av B. Juan Chahinian

En kultivar som først dukket opp i «Singer’s Growing Things», Northridge, California USA. Denne planten med usedvanlig utseende har veldig mørkegrønne blader med en voksaktig tekstur, som ‘Nelsoni’, uten tvil forsterket av voksevilkår. Bladene har ingen markinger i det hele tatt av noe slag på framsiden av bladene, og kun lite iøynefallende tverrgående markeringer på baksiden, som tidlig enten forsvinner helt, eller kun har antydninger til å ha. Den har intense gule kanter som noen ganger går ut i vifteform lengdemessig mot senter av bladet, og overraskende nok, noen ganger hvite flekker som er rester av noe som ville vært tverrbåndmarkeringer, som beskrevet over ikke går inn i det grønne sentrum.

Denne dvergen «sportet» fra ‘Hahnii Marginated’, og har beholdt dens størrelse og vekstform.

Den er like lett å dyrke som sin forgjenger, og denne planten gir villig avkom og dens tiltrekning ligger i mangelen på tverrbåndsmarkeringer.

Bladstiklinger produserer en annen type dvergplante interessant for samlere: S.t.‘Jade Dwarf’

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #30/2013 av Juan Chahinian:

Denne varianten kom fra en delvis mutasjon av S.t.‘Hahnii Marginated’. Den første planten kom fra Singer’s Growing Things, Northridge, California USA. Bladene av den øvre delen av rosetten mistet gradvis tverrbåndene til å tilslutt ikke ha noen i hele tatt. Chahinian skar av de nederste delene av stammen for å fjerne «informasjonen» som lå der, for på den måtene å oppmuntre til avkom fra den øvre, nye og ønskede delen. Ved å gjøre dette kom avkom fra den øvre delen, og slik ble en ny kultivar født. Det er viktig å påpeke at for å være en ny kultivar må en plante beholde sin karakteristikk når den formeres.

Forskjellen mellom denne planten og dens forgjenger er at bladene ikke har noen tverrbånd, og derfor ser ut til å ha en mørkere grønnfarge. Planten har siden dette fått flere forskjellige navn, antagelig kun for promotering, ikke bare kommersiellt, men også blant samlere. Et slikt navn er Sansevieria Pagoda, åpenbart et synonym og derfor ikke et akseptert navn. Et annet er Sansevieria ‘Honey Bunny’, dette et salgsnavn. Merk at «International Code of Nomenclature for Cultivated Plants» (internasjonale regler for navngivning av dyrkede planter) godtar eksistensen til salgsnavn, men regulerer dem ikke.

Denne spesielle varieteten ble først introdusert og publisert av Chahinian i 1986.

Bladstiklinger produserer avkom av en annen type, S.t.’Jade Dwarf’.