Sansevieria trifasciata ‘Silver Hahnii marginated’

Sansevieria trifasciata ‘Silver Hahnii marginated’

Norsk navn: «Svigermors tunge ‘Silver Hahnii marginated’» / «Grønnbajonett ‘Silver Hahnii marginated’»
Synonym: S.t.’Hahnii Pearl Young’, S.t.’Pearl Young’
Salgsnavn: S.t.’Hahnii Cream’, ‘Golden Green’, «Night Owl», «Silver Star», «Starlight»
Først publisert: Stover, H. «The Sansevieria book» 1983
Som Dracaena: Dracaena trifasciata ‘Silver Hahnii marginated’

Lengde: 15 cm
Moderplante: 
Bladstikling: S.t.’Silver Hahnii’
Lengdekategori: Dverg
Farge: Periclinal WGG

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varieties" (1986) av B. Juan Chahinian s.73

Denne ganske vakre kultivaren skiller seg fra ‘Silver Hahnii’ kun med dens kremaktige, ikke-gule farge på bladenes kanter. Kantene har varierende bredde, men de fleste ganske smale, i snitt 1 til 2 mm brede. Kantvariegeringen, som så med andre kultivarer, av og til stråler ut i vifteform mot senter av bladet.

Som med ‘Silver Hahnii’ vil den få en satengglød om den dyrkes i det korrekte miljøet av lys og fuktighet. Som med førstnevnte vil bladene mørkne med alderen, og tverrbåndene vil bli mindre synlige.

En veldig enkel plante å dyrke, og denne varieteten er veldig stabil og gir avkom som seg selv. Bladstiklinger vil som forventet revertere til ‘Silver Hahnii’.

En annen kultivar, som vokser seg større enn hva som er beskrevet for denne, er kjent som Sansevieria trifasciata ‘Hahnii Pearl Young’. I beste fall en klone av denne, og den eneste bemerkelsesverdige forskjellen er dens større størrelse, ellers bærer den alle de fysiske karakteristikkene til ‘Silver Hahnii Marginated’.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #29/2013 av Juan Chahinian:

En vakker plante som er lik S.t.‘Silver Hahnii’ med blader som viser kremgule kanter med varierende bredde. Dette er en ganske stabil form.

Det finnes en større type som kalles «Pearl Young», men samlere har dyrket både S.t.‘Silver Hahnii’ og S.t.‘Silver Hahnii Marginated’ til sammenlignbare størrelser til den planten, så på grunn av disse fakta ser den ikke ut til å fortjene et eget navn.