Sansevieria trifasciata ‘Laurentii Silver’

S.trifasciata ‘Laurentii Silver’, bilde fra ISS Journal

Norsk navn: «Svigermors tunge ‘Laurentii Silver’» / «Grønnbajonett ‘Laurentii Silver’»
Engelsk navn: «Mother in laws tongue ‘Laurentii Silver'»
Først publisert: The Sansevieria Book p.52, 1983 Hermine Stover
Som Dracaena: Dracaena trifasciata (hort. ex Prain) Mabb., Mabberley’s Pl.-Book 1101 (2017)

Lengde: 150cm
Moderplante: Ukjent
Bladstikling: S.trifasciata
Lengdekategori: Full
Farge: Periklinal WGG

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varieties" (1986) av B. Juan Chahinian

Av vekstform, utseende og størrelse som en S.t. var Laurentii, presenterer denne planten et grønt center av middels gulgrønn farge, for det meste jevn, ikke grå i det hele tatt med kun tilfeldige mørkegrønne tverrgående bånd.

De 6mm vide kantene viser en kremgul farge, uten det minste tverrbånd.

Bladene, så kjøttaktige som Laurentiis er behagelig forskjellige på grunn av kombinasjonen av kantene og senterdelen, en forskjell som er ytterligere fremhevet av det at de unge bladen vokser så stødig og tykke som de til Laurentii, og har en generell frisk hvitgrønn form, som om de var trege til å sette farge.

Under disse forhold viser planten kun de svakeste tegn til en gul kant.

Disse viser en tynn mørkegrønn kant. Denne kanten forsvinner helt etterhvert som den kremgule fargen tar over. Forskjellen mellom unge blader til ‘Argentea’ og de av denne planten er de bredere begynnende kantene, og de færre mengde grønne tverrbånd på den sistnevnte. Disse tverrbåndene også fortsetter til kantene og forsvinner med tiden.

Videre vil bladene noen ganger starte å gro med en ekstremt attraktiv sølvaktig form heller enn lys hvitgrønn, som åpenbart gir denne planten sitt navn.

Eldre blader blir mørkere, nesten utsletter de sparsommelige tverrbåndene, som for det meste er samlet ned mot bunnen av bladene, men som fortsatt er lysere enn eldre blader av Laurentii.

Noe ustabil, denne planten vil stadig revertere til trifasciata, noe som ikke er uvanlig i det hele tatt som dens slektninger Laurentii og ‘Argentea’.

Blomstring er ikke en uvanlig foreteelse.

Bladstiklinger vil revertere til trifasciata, eller vil noen ganger produsere albinovekst uten å bruke «brumetoden» beskrevet i seksjonen om formering. (i boken, ikke på denne siten)

Fritt oversatt etter "The Sansevieria trifasciata varietes - A new look", fra Sansevieria journal #29/2013 av Juan Chahinian

En av de første til å dukke opp. Denne planten har de samme kantene, tykke og litt utstående, som S.trifasciata ‘Laurentii’. Fargen er derimot kremhvit og bladene har et mye lysere senterområde, ganske lik den til Sansevieria trifasciata ‘Silver Queen’. Ny vekst er spesielt attraktiv i at den viser en slående sølvfarge i sitt senterområde. I motsetning til S.t.‘Silver Queen’ reverterer bladstiklinger av denne til S.trifasciata, og sådan viser ikke den samme sølvfargen som dette eksemplaret, og skiller denne fra S.t.‘Silver Queen’.

Fritt oversatt etter "The Sansevieria Book" (1983),  av Hermine Stover

‘Silver Trifasciata Laurentii’

En spesiell klone av trifasciata laurentii – denne planten er sølvkremfarget med en vid kremkant. Som alle sølvfargede får den en spinatkremfarge med alderen og med eksponering av skarpt lys. Noen 3 eller 4 år gamle planter er sjøgressgrønn, og ved siden av de nesten hvite ungplantene gir dette et vakkert multifarget enn et sølvfarget eksemplar.